Przycisk Zamów Online

Menu

Saigon House

Przystawki - appetizers

NEM RAN 3 sZT./25 G.
SAIGONKI MIĘSNE LUB WEGE

Podawane 2 szt, 3 szt, 4 szt, 5 szt, 6 szt) Mięso wieprzowe lub wegetariańskie z dodatkami zawijanymi w papier ryżowy, smażone na głębokim oleju. Podawane ze specjalnym sosem.

TOM CHIEN 3 sZT./15 G.
KREWETKI CHRUPIĄCE

Krewetki Black-tiger w chrupiącej panierce tempura podawane z sosem.

TOM HUM 1 SZT./70
HOMAR Z MASŁEM

Ogon z Homara grillowany z masłem, podawany z sosem.

HAU NUONG 4 sZT./20 G.
OSTRYGI Z MASŁEM

Podawane 4 szt, 5 szt, 6 szt)(sezonowe) Ostrygi grillowane z czosnkiem i cebulą i orzeszkami ziemnymi

HA CAO 5 sZT./20 G.
PIEROŻKI KREWETKOWE

Podawane 5 szt, 6 szt, 7 szt, 8 szt) Ciasto ryżowe z nadzieniem krewetkowym, gotowane na parze i podawane z sosem.

BANH XEO 150 g.
NALEŚNIK CHRUPIĄCY

(z krewetkami lub z warzywami) "Bánh xèo,, chrupiące ciasto z mąki pszennej z krewetkami, zapiekane ze świeżymi zielonymi warzywami i kiełkami, podane z słodko-kwaśnym sosem rybnym.

NEM TOM 4 szt/20 G.
SPRING ROLL Z KREWETKAMI

(podawane 4 szt, 5 szt, 6 szt) Świeże saigonki z krewetkami, makaronem Bun i dodatkami, zawinięte w papier ryżowy. Podawane z sosem.

NEM CA 3 SZT.
SPRING ROLL Z JESIOTREM

(podawane 3 szt, 4 szt, 5 szt, 6 szt) 20 g./1 szt. Świeże saigonki z pieczonym mięsem z ryby jesiotra i makaronem Bun, dodatkami, zawinięte w papier ryżowy. Podawane z sosem.

NEM VỊT 3 sZT./20 g.
SPRING ROLL Z KACZKĄ

(podawane 3 szt, 4 szt, 5 szt, 6 szt) Świeże saigonki z pieczonym mięsem z kaczki, makaronem Bun i dodatkami, zawinięte w papier ryżowy. Podawane z sosem.

NEM TOM RAN 3 sZT./25 G.
SAIGONKI KREWETKOWE

(Podawane 2 szt, 3 szt, 4 szt, 5 szt, 6 szt) Mięso wieprzowe i krewetki z dodatkami zawijanymi w papier ryżowy, smażone na głębokim oleju. Podawane ze specjalnym sosem.

BANH TOM 2 sZT./30 G.
CIASTO Z KREWETKAMI

Ciastka chrupiące usmażone na złoty kolor z krewetkami w środku.

NGHEU CHIEN BO 90G.
MAŁŻE Z MASŁEM

Małże św. Jakuba pieczone z czosnkiem i masłem w sosie chili. -

TOM CHIEN BO 3 sZT./20 G. KREWETKI NA MAŚLE

Podawane 3 szt, 4 szt, 5 szt, 6 szt) Krewetki Black-tiger na maśle z czosnkiem.

CUA CHIEN 3 sZT./20 G.
PALUSZKI KRABOWE

(Podawane 5 szt, 6 szt) Chrupiące paluszki krabowe smażone na głębokim oleju, podawane z sosem.

MUC CHIEN 100 G.
KALMARY CHRUPIĄCE

Kalmary w chrupiącym cieście. Squid in a crispy batter.

CANH GA NHOI 2 sZT./20 G.
SKRZYDEŁK FASZEROWANE

(Podawane 2 szt, 3 szt, 4 szt) Faszerowane skrzydełka w chrupiącym cieście.

BANH CUON 150 g.
NALEŚNIK NA PARZE

6 szt (z mięsem lub bez mięsa) Bánh cuốn ,,bánh mướt,, Naleśniki z mąki ryżowej gotowane na parze z mięsem wieprzowym i grzybkami Mun. Dzięki gotowaniu na parze naleśniki zachowują pełny aksamitny smak ryżu.

GOI GIA GA 150 g. 25 zŁ.
SAŁATKA Z KIEŁKAMI I KURCZAKIEM

Plastry mięsa z piersi kurczaka ze świeżymi kiełkami sojowymi, cebulką i liśćmi kolendry.

NOM XOAI TOM 150 g.
SAŁATKA MANGO Z KREWETKAMI

Plastry z krewetek ze świeżym mango ,cebulką i liśćmi kolendry.

NOM XOAI GA 150 g.
SAŁATKA MANGO Z KURCZAKIEM

Plastry mięsa z piersi kurczaka ze świeżym mango, cebulką i liśćmi kolendry.